Het rooster van… Aris Willems

In de rubriek ‘Het rooster van’ geven we je een kijkje in het leven van een professional uit het onderwijs. Deze keer kijken we een dag mee met Aris Willems, persvoorlichter en woordvoerder op ROC Midden Nederland.

08:12
“Afhankelijk van mijn activiteiten op de avond ervoor begin ik elke dag tussen half acht en negen uur. Vandaag begint mijn dag iets na achten met het checken en beantwoorden van mijn e-mail. Deze ochtend heb ik een aantal mailtjes van collega’s en journalisten die ik gelijk even beantwoord.

Samen met mij werken er zo ongeveer 1.750 collega’s bij ROC Midden Nederland. Het onderwijsaanbod, voor ongeveer 18.000 studenten, is ondergebracht in 13 mbo-colleges, een VAVO Lyceum en een aantal bedrijfsopleidingen. Deze zijn verspreid over verschillende locaties in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein.

Bij het ROC Midden-Nederland staan drie zaken centraal: studentsucces, arbeidsmarktsucces en organisatiesucces. Deze zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden maar de student staat altijd centraal. Door samen te werken met studenten, gemeenten, (koepel)organisaties, onderwijs- en maatschappelijke instanties zorgen we ervoor dat onze studenten klaar zijn voor de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding en hier succes hebben.

Na het beantwoorden van de mail bereid ik me even voor op de overige afspraken vandaag. Zo heb ik vandaag een aantal afspraken met enkele samenwerkingspartners. ROC Midden-Nederland werkt samen met bijvoorbeeld de gemeente Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht, FC Utrecht en de organisatie van de Vuelta die in 2020 start in de mooie stad Utrecht.”

09:45

“Ik heb geen vaste plek of kantoor waar ik altijd te vinden ben. Vandaag start ik op het Creative College in Utrecht omdat ik een ’newsroom-overleg’ heb met mijn collega’s. Samen kijken we naar de planning. Hoe kunnen we inspelen op zaken die spelen binnen het ROC Midden Nederland en wie gaat wat doen? Ook evalueren we kort de evenementen die inmiddels achter ons liggen. In het begin van dit jaar hebben we twee mooie openingen gehad. Zo werd de Tech Campus in Nieuwegein geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Heel bijzonder om mee te maken natuurlijk. Tegelijkertijd gaat er veel werk aan vooraf. Ook werden er drie nieuwe ‘Future Care Labs’ geopend door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Om deze openingen in goede banen te leiden heb ik veel contact gehad met de RVD, BDKH, journalisten en gasten. Samen met mijn collega’s hebben we beide openingen tot een groot succes gemaakt.”

11:08 
“In de ochtend heb ik het PR-PA-overleg. Deze afkorting staat voor Public Relations en Public Affairs. Het is een overleg met het College van Bestuur, de bestuurssecretaris en de directeur Marketing & Communicatie. Waar we in het vorige overleg keken naar de praktische kant van het organiseren van evenementen, kijken we in dit overleg naar hoe we zo veel mogelijk media-aandacht kunnen genereren met het ROC Midden-Nederland. We overleggen welke werkbezoeken we gaan inplannen en of we een minister, wethouder of de commissaris van de Koning gaan uitnodigen. Ook bespreken we een aantal persberichten. Studenten Kok en Bediening hebben een zilveren medaille gewonnen tijdens de vakwedstrijd ‘Future Talents’. Studenten van de opleidingen Kok (niveau 3/4) en Leidinggevende Bedieningen namen hier aan deel. Een mooie prestatie waarvoor we onze studenten graag in het zonnetje willen zetten.”

13:18
“Na de lunch vertrek ik naar stadion Galgenwaard van FC Utrecht. ROC Midden-Nederland heeft een samenwerkingsverband met FC Utrecht. Onlangs is dit samenwerkingsverband met twee jaar verlengd. Dit zal feestelijk bekend worden gemaakt tijdens de wedstrijd FC Utrecht – Fortuna Sittard. Een fijne samenwerking, ook omdat veel (jeugd)spelers van FC Utrecht bij ROC Midden-Nederland een opleiding volgen of gevolgd hebben. Wij zijn een topsportvriendelijke school, waar alle ruimte is voor talenten om hun schoolwerkzaamheden te combineren met trainingen en wedstrijden. Voetballer Yassin Ayoub en hockeyer Lars Balk hebben bijvoorbeeld bij ons op school gestudeerd.’’

15:38
“Het is een sportieve dag want ik ben onderweg naar de bekendmaking van het parcours van de Vuelta 2020. De eerste ploegentijdrit start in Utrecht. Naast het feit dat ik een wielrenliefhebber ben, biedt de start van de Vuelta een mooie kans voor veel studenten van ons. Zo zullen er bijvoorbeeld studenten Beveiliging worden ingezet voor de veiligheid van de wielrenners en toeschouwers. Een mooi evenement waar ik dan ook naar uitkijk.”

20:00
“In de avond ben ik op de Foundersavond in de Stadsschouwburg van Utrecht. Het programma voor 2019-2020 wordt bekendgemaakt. Ook met de Stadsschouwburg hebben we een partnerschap. Tijdens de netwerkborrel bespreken we met diverse relaties de eventuele samenwerkingsmogelijkheden voor onze studenten in het nieuwe theater. De avond wordt afgesloten met een voorstelling van Machine de Cirque, een combinatie van acrobatiek en cabaret waar ik erg onder de indruk van was. Om half 11 ‘s avonds ben ik onderweg naar huis. Het was een lange dag, maar ik realiseer mezelf tegelijkertijd dat ik gelukkig ben met het werk wat ik heb. Ik voel me ongelofelijk vereerd dat ik dit werk samen met en voor de studenten mag doen. Ik krijg ontzettend veel voldoening uit de samenwerking met studenten en spreek deze dan ook vaak na hun studie nog.

Het moment dat zij hun welverdiende diploma ophalen met ouders in de zaal, die aan het vechten zijn tegen de tranen omdat ze soms nooit verwacht hadden dat hun zoon of dochter een diploma zou behalen. Daar doe ik het voor!”

Personalia
Ik heb in het begin van mijn carrière veel verschillende banen gehad. Inmiddels werk ik al veertig jaar met veel plezier voor ROC Midden Nederland.

C.V.
Leeftijd:
64

Woonplaats: Houten

Opleiding: Nederlands, Duits en Communicatiewetenschappen in Utrecht

Functies: Persvoorlichter en woordvoerder op het ROC Midden Nederland

Hobby’s: gelicentieerd autocoureur, fietsen en golf

Skills/sterke punten: Ik ben een echt mensenmens. Communicatief goed en sterk in de omgang met collega’s en studenten.

Anderen bekeken ook dit

Het rooster van… Ruud Weerden

Geplaatst: 10-01-2019 Het rooster van… Ruud Weerden

In de rubriek Het rooster van geven we je een kijkje in het leven van een professional ...

Het rooster van... Hoofd ICT ...

Geplaatst: 02-05-2018 Het rooster van... Hoofd ICT Raymond van den Berg

In de rubriek ‘Het rooster van’ geven we je een kijkje in het leven van ...

Het rooster van… Jeroen Borgsteede, ...

Geplaatst: 23-11-2017 Het rooster van… Jeroen Borgsteede, algemeen directeur SLB Diensten

In de rubriek ‘Het rooster van’ geven we je een kijkje in het leven van ...