Het reisdagboek van… Jannie Sangers, begeleidend docent bij de WK Adobe en Office in New York

Van 28 tot 31 juli vonden het WK Office en het WK Adobe plaats in New York. Een toplocatie natuurlijk voor zo’n mooie gelegenheid! Voor Nederland deed Stijn van Leest (SintLucas) mee aan het WK Adobe. Robin van de Berg (Anna van Rijn College) en Femke Wagemakers (Zuyd Hogeschool) namen deel aan het WK Office. Eerder dit jaar werden zij Nederlands kampioen in respectievelijk Adobe en Office. Hoe gaat het eraan toe op zo’n WK? Dat vertelt Jannie Sangers, die Femke Wagemakers begeleidde naar de Big Apple. 

Bekijk hier ook de aftermovie

Dag 1, zaterdag 27 juli
Vanuit Schiphol Airport worden de studenten door hun enthousiaste familie uitgezwaaid voor de reis naar New York. De reis verloopt voorspoedig en eenmaal aangekomen brengt de Supershuttle ons na enige vertraging naar het Marriott Hotel. Onderweg zien we een grote menigte die allemaal een handtekening van Jake Gyllenhaal wil. Wanneer de stad opdoemt, worden de studenten steeds enthousiaster. 

Dat enthousiasme neemt nog verder toe wanneer ze hun hotel op Times Square betreden: het Marriott Marquis hotel ligt midden in het centrum en heeft op de 48e verdieping een ronddraaiend restaurant - The View - met uitzicht over New York. Na enig oponthoud bij het inchecken, brengen we de koffers naar de kamers en doen we een korte sightseeing op Times Square, waar op zaterdagavond alle neonlichten en reclameborden je toestralen.

Dag 2, zondag 28 juli

Na het zeer complete ontbijt moeten Femke, Robin en Stijn zich inschrijven voor het WK, waarvoor ze Nederland vertegenwoordigen. Na de inschrijving, waarbij alle studenten een goodiebag en hun WK-registratie ontvangen, kunnen ze de toetsruimte bekijken. 

’s Middags hebben we vrij en maken we een fietstocht door Central Park. Daarbij spelen de deelnemers een heuse blinde schaakmatch tegen ‘grootmeester’ Tom Vogels. Hij is Product Manager Leren en Certificeren bij SLBdiensten en reisde ook mee namens SURF. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we nog de exorbitante Trump Tower. Na het avondeten bezoeken we een heuse welkomstparty die is georganiseerd voor alle nationale kampioenen.

Dag 3, maandag 29 juli
Vandaag is the Big Day. Iedereen is een beetje gespannen en opgewonden, want nu moet het gaan gebeuren. Na het ontbijt houdt Craig Bushman, Vice President Marketing van Certiport, een welkomstwoord, gevolgd door een aantal presentaties van oud-winnaars. Een act van de Harlem Globetrotters sluit de opening af. 

Rond 10 uur start dan eindelijk het WK Adobe, waarbij Stijn ons land vertegenwoordigt. Femke en Robin zijn pas om 15 uur aan de beurt. Tot die tijd  vermaken zij zich in de met spellen ingerichte Student Lounge in het hotel. Na de toets kijken Femke, Robin en Stijn tevreden terug op hun prestaties.

Dag 4, dinsdag 30 juli
De dag begint met een aantal speeches van sponsoren van het evenement, gevolgd door een inspirerende presentatie en goochel-act van Vinh Giang. Daarna is de dag vrij in te vullen. Na ontvangst van onze sightseeingpass kunnen we New York gaan verkennen. We bezoeken het Vrijheidsbeeld en hebben vanuit de 102e verdieping van het nieuwe One World Trade Center een prachtig uitzicht over heel New York. 

Het herdenkingsmonument van Nine Eleven maakt ook veel indruk op de leerlingen. Op de Brooklyn Bridge laat Stijn nog zijn sporen na, door een tekening te maken op de brug. We sluiten de dag af met een pizza van de bekende ‘Joe’s Pizza’ en shoppen op Times Square.

"De mensen van Adobe zijn bovendien heel enthousiast over Stijn en zijn ontwerp."

Dag 5, woensdag 31 juli

Vandaag is de dag van de prijsuitreiking! Die begint met een parade op het podium, samen met alle deelnemers. Eerst volgt de bekendmaking van de top tien voor het WK Adobe. Stijn maakt zeker kans op een hoge notering, en jawel: hij behaalt een zeer mooie vijfde plaats! Hij kan vol trots terugkijken op zijn prestatie. De mensen van Adobe zijn bovendien heel enthousiast over hem en zijn ontwerp. Zij raden hem aan om zijn ontwerpkunsten in de toekomst te combineren met bewegend beeld (animatie), dan zou hij een veelgevraagde topper kunnen worden.

Daarna volgt de prijsuitreiking van het WK Office. Robin behaalt een fraaie tiende plek voor Excel en Femke valt net buiten de top tien. Ook zij kunnen voldaan terugkijken op hun prestaties. Na de prijsuitreiking reizen we af naar het vliegveld en keren we huiswaarts. Op donderdagochtend worden de leerlingen door hun trotse ouders ontvangen in Amsterdam. Een indrukwekkende ervaring rijker!

Volgend jaar ook naar het WK? 

Meedoen aan het NK Office of NK Adobe begint met het halen van een MOS- of ACA-certificaat. Meer informatie over Leren en Certificeren vind je op www.slimindeklas.nl/leren-en-certificeren. Wil je daarna direct doorstomen naar het NK Office of het NK Adobe? Kijk dan op www.slimindeklas.nl/nkoffice of www.slimindeklas.nl/nkadobe. De winnaars van het NK krijgen een geheel verzorgde reis aangeboden naar het WK, dat volgend jaar wordt georganiseerd in Disneyland Anaheim in Californië. Alle reden dus om mee te doen! 

 

          De deelnemers aan de reis: 

  • Tom Vogels, Product Manager Leren en Certificeren bij SLBdiensten
  • Stijn van Leest, deelnemer WK Adobe, begeleid door Ronald den Bekker
  • Robin van de Berg, deelnemer WK Excel, begeleid door Femke Douma
  • Femke Wagemakers, deelneemster WK Word, begeleid door Jannie Sangers

Anderen bekeken ook dit

Het rooster van… docent natuurkunde ...

Geplaatst: 04-12-2017 Het rooster van… docent natuurkunde Ruud Glas

In de rubriek ‘Het rooster van’ geven we je een kijkje in het leven van ...

Vier voordelen van het gebruik ...

Geplaatst: 08-08-2019 Vier voordelen van het gebruik van Microsoft OneNote in de klas

Microsoft OneNote, hét digitaal notitieblok: veel leerlingen en docenten hebben er wel van gehoord, maar ...

Drie vragen aan… Dave Maasland, ...

Geplaatst: 06-09-2019 Drie vragen aan… Dave Maasland, CEO bij ESET Nederland

Dave Maasland staat aan het hoofd van ESET Nederland, een van de belangrijkste beveiligingsbedrijven op ...