Gratis vo-lessenserie van Cisco over slimme IT-oplossingen

De Cisco Networking Academy (NetAcad) wil IT-onderwijs toegankelijk maken en aan leerlingen in het vo laten zien hoe slimme IT-oplossingen de kwaliteit van ons dagelijks leven kunnen verbeteren. Daarom heeft NetAcad een lessenserie gemaakt voor het voortgezet onderwijs (vo).

In deze lessenserie neem je als informaticadocent jouw leerlingen mee in de wereld van Internet of Things, netwerken en slimme oplossingen. De lessenserie is gratis te gebruiken. Bovendien krijg je een GPS-tracker van NetAcad cadeau die je kunt gebruiken voor de praktijkopdrachten.

In de afsluitende praktijkopdracht bouw je samen met jouw leerlingen een slimme oplossing waarin je de data afkomstig uit de LoRa WAN GPS-tracker via een netwerkverbinding zichtbaar maakt in een dashboard. Leerlingen raken op deze manier bekend met communicatieprotocollen op een netwerk (zoals IP), cloud en fog computing. Als docent hoef je hier geen extra apparatuur voor aan te schaffen. In de praktijkopdracht vind je een handleiding waarin staat uitgelegd hoe je met jouw leerlingen aan de slag kunt.

"Laag instapniveau en hoog plafond"

Aanpasbaar aan niveau leerlingen
De lessenserie (vier à acht lessen) kan geïntegreerd worden in het keuzevak informatica voor de bovenbouw van havo en vwo, maar is geschikt voor alle leerlingen met interesse in IT, ongeacht leerjaar en onderwijsniveau. De quizzen, interactieve opdrachten en (optionele) Packet Tracer opdrachten geven jou als docent de mogelijkheid de lessenserie af te stemmen op het niveau van jouw leerlingen. De lessenserie is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen NetAcad en onderwijsontwikkelaars in het vo. Daarbij is ervoor gezorgd dat de lessenserie een laag instapniveau en een hoog plafond heeft.

Aanmelden voor de lessenserie is makkelijk. Als je contact opneemt met het NetAcad team (zie gegevens hieronder), dan krijg je een eigen digitale leeromgeving toegewezen. In deze leeromgeving plaats je zelf jouw leerlingen. Je kunt direct aan de slag. En het fijne is dat de digitale leeromgeving werkt als een LMS; je kunt de voortgang van jouw leerlingen nauwkeurig bijhouden. Jij als docent bent de enige die bij de studentgegevens kan.

Inmiddels zijn 75 vo-scholen begonnen met de lessenserie. Naast het geven van toegang tot de lessenserie, staat het NetAcad-team klaar om al je vragen over de lessenserie en andere NetAcad-cursussen te beantwoorden.


Aanmelden
Meld je aan voor de VO lessenserie van NetAcad via: Doran Oirbons, Programma Manager NetAcad (doirbons@cisco.com) of Willem-Jan Derks, CSR Manager Nederland (widerks@cisco.com).

Interesse?
Kijk voor meer informatie over de vo-lessenserie van Cisco NetAcad op https://slimindeklas.nl/informatie-3/samenwerking-cisco/. Je kunt ook mailen naar lcsupport@slbdiensten.nl of bel onze collega Tom Vogels via telefoonnummer 020-4201396.

Cisco op Slim in de Klas

Anderen bekeken ook dit

Hoe zorg je dat iedereen ...

Geplaatst: 26-02-2020 Hoe zorg je dat iedereen Office 365 goed gaat gebruiken?

Elke nieuwe technologie heeft fans en tegenstanders. Maar wil je nieuwe software introduceren, dan is ...

IPON opnieuw een must voor ...

Geplaatst: 03-01-2020 IPON opnieuw een must voor iedere onderwijsprofessional

De IPON op 5 en 6 februari in de Jaarbeurs in Utrecht staat in het ...

Education Transformation Framework helpt scholen ...

Geplaatst: 07-01-2020 Education Transformation Framework helpt scholen met visie op digitalisering in het onderwijs

Steeds meer onderwijsinstellingen wereldwijd kiezen ervoor om hun visie op digitalisering in het onderwijs te ...