“De training maakte voor mij het plaatje compleet”

Scholieren leren, maar hun leraren en het ondersteunend onderwijspersoneel schaven eveneens hun kennis bij. Slim in de Klas, het leercentrum van SLBdiensten, levert hen trainingen en cursussen op allerlei (technologische) onderwijsgebieden. Clemens Linderhof, Project Manager I&A bij de Gelderse Onderwijsgroep Quadraam, vertelt over zijn ervaring met de training Aan de slag met InTune

Waarom bent u deze cursus gaan volgen?
“We zijn in de afgelopen jaren meer en meer bewogen richting het concept ‘Bring Your Own Device’ (BYOD, red.). Deze apparaten maken amper nog contact met een server, maar zijn altijd en overal verbonden met het internet. Hierdoor is de beheersbaarheid van risico’s een steeds grotere uitdaging geworden, zeker als je de data- en privacywetgeving zoals de AVG in ogenschouw neemt. Microsoft’s Enterprise Mobility en Security-suite (EM+S, red.) maakt het beheren en beveiligen van al deze devices op een hanteerbare manier mogelijk. Daarom ben ik deze training bij Slim in de Klas gaan volgen.”

Hoe is de training bevallen?
“De training voldeed aan mijn verwachtingen. Ik wilde weten wat er allemaal mogelijk was met EM+S en hoe ingewikkeld dat zou zijn. Er waren mooie praktijkvoorbeelden, een heldere uitleg en de presentatie – inclusief sheets die tijdens de dag sneuvelden – kregen we mee terug naar huis, zodat ik daarop terug kan vallen wanneer het nodig is. De training maakte voor mij het plaatje van wat we het aankomende jaar moeten gaan doen compleet.”

Wat heeft u aan de training gehad?
“Vooral het FastTrack-programma, waarbij Microsoft een partner aanbiedt die EM+S binnen onze scholengroep helpt integreren en uitrollen, stelde me gerust: het is niet ontzettend ingewikkeld en we hoeven het niet allemaal zelf te kunnen. Daarnaast zie ik het feit dat je device-instellingen met account-instellingen kunt verbinden als de ontbrekende schakel voor het beheren van de BYOD-apparatuur.”

Hoe gaat u hetgeen geleerd in de praktijk brengen?
“We gaan nu samen met de andere twee partijen een proof of concept starten, die aan het eind van dit kalenderjaar klaar moet zijn. Binnen dit traject zullen we de lessen van de training in de praktijk gaan brengen. Ik heb het vertrouwen gekregen dat EM+S beheersbaar en betrouwbaar is en dat het goed past binnen ons concept, waarbij wij als Quadraam een regierol innemen en samen met onze externe beheerspartij UniLogic én de partner van Microsoft onze doelen gaan behalen.”

Anderen bekeken ook dit

“De training was meteen heel ...

Geplaatst: 18-09-2018 “De training was meteen heel praktisch”

Het Maerlant Lyceum in Den Haag begon vorig jaar met het gebruik van Microsoft Office ...

"Leraren, wees medeverantwoordelijk voor je ...

Geplaatst: 19-10-2018 "Leraren, wees medeverantwoordelijk voor je eigen ICT-skills"

Om ICT-werkzaamheden binnen het onderwijs te laten slagen, is specifieke kennis nodig. De vraag is ...

ICT-afdeling Pantarijn transformeert van beheerder ...

Geplaatst: 19-07-2018 ICT-afdeling Pantarijn transformeert van beheerder naar makelaar door Microsoft Office 365

Zoals veel andere onderwijsorganisaties is ook scholengemeenschap Pantarijn overgeschakeld op Microsoft Office 365. De opkomst ...