Even kennismaken met IT-Workz

Eind 2018 werd bekend dat SLBdiensten het Brabantse IT-Workz overneemt. IT-Workz helpt scholen in het vo, mbo en vmbo met de invoering van ICT-oplossingen. Maar wat is IT-Workz nu eigenlijk voor bedrijf? Dat laten we zien aan de hand van drie cases die ze uitvoerden voor scholen in het voortgezet onderwijs. Meer weten over de fusie? Lees ook het persbericht en het interview met Jeroen Borgsteede en Jan Broeken.

IT-Workz is een ICT-dienstverlener die geworteld is in de onderwijsmarkt. IT-Workz biedt de scholen ICT-dienstverlening voor het totale ‘ICT-park’. Dat varieert van het complete ICT-beheer tot tweedelijns en derdelijns ondersteuning en alles wat er tussen zit. IT-Workz heeft in het bijzonder veel kennis van Microsoft-technologie, die door vrijwel alle scholen in Nederland gebruikt wordt. Hieronder drie voorbeelden van projecten die IT-Workz in het voortgezet onderwijs heeft uitgevoerd.

  1. Inrichting van een Office 365-omgeving

Vrijwel alle vo- en mbo-scholen in Nederland hebben inmiddels de beschikking over Office 365. Voordat een Office 365-omgeving goed werkt, moet deze op maat ingericht zijn voor de school. Office 365 bevat immers veel nieuwe mogelijkheden en producten speciaal voor het onderwijs. IT-Workz verzorgt dit hele traject onder de naam 365-Workz. Dat begint met een startsessie waarbij alle verantwoordelijke medewerkers van de school aanwezig zijn. IT-Workz brengt daar alle wensen in kaart en legt het framework voor de inrichting vast. Vervolgens levert IT-Workz het platform op, waarbij ook het persoonlijk dashboard helemaal volgens de wensen van de school is ingericht. Linkjes naar andere aanbieders, zoals Magister en Slim.nl zijn toegevoegd en de huisstijl van de school is doorgevoerd. IT-Workz besteedt veel tijd aan training en service van medewerkers. Als scholen een abonnement afsluiten bij de Training & Service Hub, kunnen medewerkers en leerlingen altijd met hun vragen terecht bij het bedrijf. Bovendien houdt IT-Workz de school op de hoogte van nieuwe ontwikkelen in Office 365. Op die manier kiest de school voor duurzame Officedienstverlening. IT-Workz is Microsoft Education Gold Partner.

  1. Identity en access management

Gebruikers op een school verwachten dat ze op alle systemen in het schoolnetwerk kunnen inloggen, met een ‘single sign-on’. Met dezelfde inloggegevens melden ze zich dan aan bij bijvoorbeeld Magister, Office 365 of de administratieve programma’s van AFAS Software. Daarvoor moet echter het nodige geregeld worden. IT-Workz doet dat via IAM-Workz: gebruikers hebben dan één account in het netwerk en zien alleen die applicaties die ook relevant voor hen zijn en waarvoor ze de rechten hebben om ze te gebruiken. Hierdoor wordt werken met IT eenvoudiger, persoonlijker en veiliger. Op die manier kunnen scholen ook aan de slag met persoonlijk onderwijs. Een voordeel is bovendien dat het ICT-beheerders een rapportage- en management-dashboard biedt. Daardoor hebben ze controle over het netwerk en kunnen ze alle benodigde informatie opzoeken.

Op basis van een Europese Aanbesteding hebben wij de regievoering over de totale ICT-dienstverlening van het ROC Horizon College gegund aan IT-Workz. IT-Workz heeft conform de afspraken de transitie van de ICT-omgeving vanuit één datacentrum naar de Azure Cloud met succes uitgevoerd. Het project was complex qua techniek en stakeholdermanagement. Vanuit het perspectief van de opdrachtgever heeft IT-Workz ruimschoots voldaan aan wat wij hebben gevraagd. Jacques Smeets, Chief Information Officer Horizon College

  1. Totaalpakket: DigiCampuz

Wie het totaalplaatje aan ICT-oplossingen wil van IT-Workz komt terecht bij DigiCampuz, een complete digitale leer- en werkomgeving. Dit omvat identity en accessmanagement, Office 365, mobile device management (het beheer van alle mobiele apparaten in het netwerk), application management (het beheer van alle toepassingen), werken in de cloud via Microsoft Azure en is inclusief een dashboard voor het beheer van het netwerk. Een reden voor veel scholen om te kiezen voor DigiCampuz is ook dat de prijsstelling ervoor zorgt dat het totaalbedrag onder de aanbestedingsgrens blijft. Je kiest immers voor een abonnementsvorm die ervoor zorgt dat je niet de kosten voor vier jaar hoeft op te tellen. Daardoor kun je de keuze maken voor één partij die het complete IT-beheer voor zijn rekening neemt. Ook hier kunnen scholen een abonnement afsluiten bij de Training & Service Hub, waardoor medewerkers en leerlingen altijd bij IT-Workz terecht kunnen met hun vragen.

De kick-off van het project Office 365/Campuz 365 samen met IT-Workz was zeer geslaagd. Al onze vo-scholen stappen volgend jaar over naar dit platform, waarbij we vanuit één account alle online diensten kunnen bereiken. De komende tijd willen we onze collega's enthousiasmeren en inspireren door de mogelijkheden te laten zien. Daarna volgen de trainingen en daarna worden de nieuwe mogelijkheden in de eigen omgeving toegepast. Henk Orsel, Manager Informatisering en Automatisering Veluwse Onderwijsgroep

 

Anderen bekeken ook dit

Veluwse Onderwijsgroep in samenwerking met ...

Geplaatst: 05-04-2019 Veluwse Onderwijsgroep in samenwerking met IT-Workz klaar voor de toekomst

Met verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs behoort de Veluwse Onderwijsgroep tot de ...

Drie onderwijsspecialisten testen de Surface ...

Geplaatst: 31-03-2019 Drie onderwijsspecialisten testen de Surface Go in de klas

Is de Microsoft Surface Go een geschikte tablet/laptop voor het onderwijs? We testten het uit ...

Hilversumse scholengemeenschap gaat 'serverloos' met ...

Geplaatst: 25-06-2018 Hilversumse scholengemeenschap gaat 'serverloos' met OneDrive en Teams

CVO 't Gooi, een scholengemeenschap met vier vestigingen in Hilversum, voert de Office 365-onderdelen Teams ...