Calvijn Juliana beheert mobiele apparaten gemakkelijk dankzij Intune

“Boeiend onderwijs gaat hand in hand met de inzet van ICT-middelen. Dat zegt Dimitri Verschoor, IT-manager CSG Calvijn. Hij is werkzaam voor Calvijn Juliana in Rotterdam; een vmbo-school die zich profileert als een (t)huiswerkvrije school. Om een stap in de verdere digitalisering te kunnen maken, zocht de school een geschikte oplossing. Die vonden ze in Microsoft Intune. In deze praktijkcase vertelt Verschoor over zijn bevindingen.

Uitdaging
Dimitri Verschoor: “Calvijn Juliana is een excellente school die qua ICT graag voorop loopt. Boeiend onderwijs gaat hand in hand met de inzet van ICT-middelen. Om een stap in de verdere digitalisering te kunnen maken, zochten we een geschikte oplossing voor de school. De vestiging gaf aan dat ze met mobiele devices wilden gaan werken en alle leerlingen van een eigen apparaat wilden voorzien. Als IT-beheerder wil je deze apparaten veilig houden en kunnen beheren. We zochten een oplossing waarmee we dat beheer makkelijk konden realiseren.”

Oplossing
“De eerste stap was het inventariseren van de wensen van directie en docenten”, zegt Mike de Lima, medewerker IT CSG Calvijn. Hij was verantwoordelijk voor de implementatie van Microsoft Intune. “De volgende stap was onderzoeken welke programma’s er waren om laptops en mobiele devices mee te beheren.” Jeffry Cairo, Intune Specialist bij Centric Infrastructure Professionals, vult aan: “SCCM en Intune hebben veel raakvlakken. SCCM bleek te complex voor deze locatie. Intune bleek makkelijker te implementeren en was perfect geschikt waardoor we het met succes op deze school konden toepassen.” Calvijn Juliana schafte apparaten voor haar leerlingen aan en installeerde daar de software op. Het is ook mogelijk om te werken met apparaten die je van thuis meeneemt waarop de client wordt geïnstalleerd.

Voordelen
“Een voordeel van Intune is dat het aansluit op bestaande Microsoft-producten die we al gebruikten”, geeft Dimitri aan. “Daarnaast wilden we complexiteit zoveel mogelijk vermijden. Intune is perfect geschikt voor het onderwijs. Het is snel en eenvoudig te installeren en er is geen specifieke IT-training nodig. Dankzij een eenvoudig te gebruiken webconsole zien we in één oogopslag of software updates en virusscanners zijn bijgewerkt en weten we dat alle apparaten veilig zijn. Het beheer van alle apparaten regelen we volledig vanuit Intune. Alle wijzigingsverzoeken die we krijgen, verwerken we met Intune dat het automatisch op de diverse apparaten doorvoert. Het is ook erg handig dat je verschillende omgevingen kunt aanmaken. Wij hebben er twee ingericht; een voor medewerkers en een voor de leerlingen. Bij leerlingen schakelden we de webcam in de laptop bijvoorbeeld uit, terwijl dat bij docenten niet het geval is. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde websites te blokkeren, dat hebben wij niet gedaan. Intune draait volledig in de cloud bij Microsoft waardoor we er qua beheer en onderhoud weinig werk aan hebben. ”Bij Intune betaal je per maand voor wat er wordt gebruikt waardoor het erg efficiënt is. Opschalen of inkrimpen is kinderspel en er hoeven geen nieuwe servers, computers of devices te worden aangeschaft.

Kostenbesparing
Dimitri: “Om deze vernieuwing door te voeren op de vestiging, schreven we een business case. We hebben daarbij goed gekeken naar de prijzen van software. Dat is meestal een flinke kostenpost. Via SLBdiensten kunnen wij pakketten tegen lage kosten inkopen. Daardoor is het voor onze leerlingen mogelijk om moderne software te gebruiken. Daarnaast is er nog een ander groot voordeel. De Enterprise Mobility Suite, waar Intune deel van uitmaakt, is opgenomen in het basispakket van de Microsoft School- en Campusovereenkomst. Daarmee is het beschikbaar voor docenten en voor leerlingen. Intune is daardoor financieel heel interessant. Medewerkers van Calvijn Juliana omarmden het project direct en wilden het zo snel mogelijk inzetten. Op een zaterdag kwamen medewerkers naar de school om de kluisjes van doorboringen te voorzien, waarna installateurs alles veilig konden afmonteren. “Dankzij het enthousiasme van onze medewerkers voor Intune konden we veel kosten besparen en tijd winnen”, lacht Dimitri.

Wil je zelf aan de slag met Intune (for Education)?
Tijdens de speciaal voor het onderwijs ontwikkelde training Aan de slag met Intune komt Intune uitgebreid aan de orde en krijg je de handvatten om zelf snel stappen te zetten.

Anderen bekeken ook dit

Onderwijsgroep SVOAZ (Amsterdam) met Microsoft ...

Geplaatst: 05-02-2019 Onderwijsgroep SVOAZ (Amsterdam) met Microsoft 365 volledig in de cloud

De stichting Voortgezet Onderwijs Amsterdam Zuid (SVOAZ) omvat drie scholen: het Fons Vitae Lyceum, het ...

Scholengemeenschap KSE (Etten-Leur) vereenvoudigt ICT-beheer

Geplaatst: 12-09-2018 Scholengemeenschap KSE (Etten-Leur) vereenvoudigt ICT-beheer

'Exploderende' servers, problemen met drivers en leerlingen die continu in elkaars vaarwater zaten op gedeelde ...

Digitale lesvoorbereidingen vormgeven

Geplaatst: 10-01-2018 Digitale lesvoorbereidingen vormgeven

Ieder kind heeft zijn of haar eigen leerniveau en -tempo. Terwijl de ene leerling na ...