To the MAX: de ervaringen van Sandra Fiege op Adobe MAX 2018

Adobe MAX is een conferentie voor de echte creatieveling. Van over de hele wereld kwamen dit jaar meer dan 14.000 mensen samen in Los Angeles om de laatste updates voor Adobe’s Creative Cloud-applicaties te ontdekken en over de apps van de toekomst te horen. Sandra Fiege, productmanager Adobe bij SLBdiensten was er dit jaar ook weer bij. Het was voor haar de vierde keer op rij, maar nog steeds even indrukwekkend. Zij geeft ons een inkijkje in de hoogtepunten, de belangrijkste updates en beste workshops van deze driedaagse conferentie.

Tijdens de Adobe MAX worden nieuwe features en programma’s bekend gemaakt. Zeker voor de gebruikers van Adobe-software is dat een spannend moment. “Wij als partners spreken op de conferentie meer met de mensen van Adobe om te horen wat nieuw en belangrijk is, maar voor de gebruikers zijn er ook veel hands-on sessies en workshops. Zij zijn drie dagen lang creatief bezig.”

T-minus één
De dag voor de conferentie van start gaat, komen alle educatieve partners samen voor de EduMAX dag. “Deze bijeenkomst is speciaal voor genodigde klanten en partners uit het onderwijs. In totaal waren dat er dit jaar 250. Tijdens deze dag presenteren mensen uit het onderwijs bijvoorbeeld hoe zij Adobe in de klas inzetten om creativiteit te vergroten”, legt Fiege uit. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner. “In een tuin vol heaters en mooi gedekte tafels. Dat is ook weer echt Adobe: alles zag er geweldig uit en was top geregeld.” 

Workshops, sessies en sprekers
De eerste dag val je meteen met je neus in de boter, want de conferentie wordt geopend met een knaller. “Daverende muziek, prachtige beelden en CEO Shantanu Narayen die zijn speech afsteekt: met kippenvel zat ik tijdens de opening in de zaal”, vertelt Fiege. De tweede dag gaan de indrukwekkende speeches gewoon verder. “Ron Howard, filmregisseur van onder andere The Da Vinci Code en A Beautiful Mind hield een verhelderend gesprek over film en zijn creatieve ambities voor de toekomst. Ook Albert Watson, een van de twintig meest invloedrijke fotografen aller tijden, deed zijn verhaal op het podium.”

De dag wordt alleen maar beter wanneer Adobe Sneaks diezelfde avond van start gaat. Tijdens Sneaks laten Adobe-technici met korte demo’s zien waar ze al het hele jaar aan werken en bieden ze ons een voorproefje van toekomstige technologieën. “Eén man begon op het podium verschillende toonhoogtes te zingen. Vervolgens zette hij dit via een programma om naar het geluid van een viool. Dit bleek onderdeel te zijn van Project Kazoo waarbij met behulp van Adobe Sensei* je stem omgezet kan worden in een instrument. Op zo’n moment wordt de zaal helemaal gek.”

Op zo’n moment wordt de zaal helemaal gek.

Belangrijkste updates voor het onderwijs
Na drie dagen, 448 sprekers en meer dan driehonderd sessies en workshops blijft dan toch de vraag: wat is het nieuwste van het nieuwste voor het onderwijs? “Zonder twijfel Adobe XD, Premiere Rush en Spark”, zegt Fiege zonder al te lang nadenken. Met Adobe XD kun je makkelijk en snel prototypes maken van websites en apps. Adobe Premiere Rush is een uitgeklede versie van Adobe Premiere Pro en is dé app om snel en gemakkelijk online video’s te maken, bewerken en delen. Adobe Premiere Rush is multi-platform: er is ook een mobiele app van. Omdat bij Première Rush CC alles zich in de cloud afspeelt, synchroniseert de app constant alle lopende projecten. Je kunt eenvoudig op de Mac aan een project verder werken dat op een iOS-apparaat is gestart, en andersom. Je kunt hiermee dus op je telefoon heel snel mooie video’s maken en verder gaan op je laptop.  “Er is een gratis versie beschikbaar voor wie eerst wil proeven van het nieuwe pakket.” En dan heb je nog Spark. “Dat is voor het onderwijs zo’n leuk programma. Het is zo makkelijk en toegankelijk en binnen een kwartier heb je een presentatie die er geweldig uitziet.”

Al deze nieuwe, innovatieve snufjes zijn niet voor iedereen direct beschikbaar. “Studenten en medewerkers die hun Adobe Creative Cloud versie hebben aangeschaft via www.slim.nl hebben de eerste scoop. Voor klanten van SLBdiensten die de Adobe Fixed Price-licentie afnemen komt alles rond juni 2019 beschikbaar.” Sandra Fiege blikt terug op een succesvolle conferentie: “Drie dagen lang wordt je creativiteit geprikkeld. Je komt terug vol ideeën en inspiratie.”

*Adobe Sensei maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. Eenvoudig gesteld, helpt Adobe Sensei je om beter, slimmer en sneller te werken.

Anderen bekeken ook dit

Meisjes lijden het vaakst aan ...

Geplaatst: 28-05-2018 Meisjes lijden het vaakst aan examenstress

Bijna 80 procent van alle eindexamenkandidaten ervaart stress bij de gedachte aan het examen. Bij ...

Inspirerende zaterdag over beter ICT-gebruik ...

Geplaatst: 14-11-2018 Inspirerende zaterdag over beter ICT-gebruik in de klas

De aula van het Hoornbeeck College in Amersfoort was op 10 november voor een zaterdag ...

Rijdende prullenbak wint STEAM Cup ...

Geplaatst: 30-03-2018 Rijdende prullenbak wint STEAM Cup Challenge 2018

SCZ Picasso uit Zoetermeer heeft de STEAM Cup Challenge 2018 gewonnen. Met behulp van een ...