Hoe zet je Microsoft Teams effectief in bij blended learning?

Sinds de COVID-19 uitbraak hebben scholen van alles ingezet om leerlingen en studenten bij de les te houden terwijl ze vanuit huis leren. Leraren, leerlingen en studenten hebben in een moeilijke tijd enorme veerkracht laten zien, van eLearning-innovaties tot fotowedstrijden. In dit artikel leggen we door middel van een aantal praktische tips uit hoe je Microsoft Teams effectief inzet bij blended learning.

Een effectievere omgeving voor blended learning
Nu veel scholen en universiteiten gefaseerd terugkeren naar traditionele onderwijsmethoden, kan Microsoft Teams helpen om de kloof te overbruggen. Nog belangrijker is dat Teams een leerervaring voor blended learning mogelijk maakt op één platform dat toegankelijk is via telefoon, tablet, pc of browser. Om de overstap zo makkelijk mogelijk te maken, heeft Microsoft een gids met best practices samengesteld voor schoolleiders en IT-professionals om ze te helpen Microsoft Teams effectiever te gebruiken. Hiermee kunnen leraren en onderwijsmedewerkers hun eigen virtuele klaslokaal maken, geselecteerde leerlingen en studenten toevoegen, lessen delen, opdrachten maken, virtueel samenwerken in realtime, opdrachten beoordelen en gepersonaliseerde feedback geven, allemaal via één hub.

Hier volgen een aantal tips voor lesgeven met Microsoft Teams als een deel van de klas of een aantal leerlingen en studenten nog thuis leren:

  • Organiseer interactieve discussies met je klas door je scherm te delen, je les te presenteren en leerlingen en studenten aan te moedigen vragen te stellen met de chatfunctie.
  • Toon films door je systeemaudio te delen met de klas.
  • Houd de klassendiscussie in toom tijdens lessen door leerlingen en studenten te dempen, presentator te maken of zo nodig te verwijderen uit het klaslokaal.
  • Neem lessen op voor leerlingen en studenten die niet kunnen deelnemen aan de sessie of de sessie nogmaals willen bekijken.
  • Laat je leerlingen en studenten weten hoe en wanneer je beschikbaar bent voor vragen, zodat ze je kunnen bereiken.

Hier zijn nog een paar tips die je kunt gebruiken binnen of buiten het klaslokaal:

  • Maak en beoordeel quizzen en evaluaties in Teams met Microsoft Forms.
  • Moedig je leerlingen en studenten aan om de Insluitende lezer in Teams te gebruiken om berichten te lezen, aanwijzingen voor opdrachten door te nemen, de les te volgen en bij te dragen.
  • Maak een ‘pretkanaal’ met bijvoorbeeld een virtuele tentoonstelling of een gedichtenwedstrijd.

Ondersteuning en training die nu beschikbaar zijn
Ook heeft Microsoft een serie webinars gemaakt die leraren on-demand kunnen bekijken om aan de slag te gaan met Teams. Ook voegen zij continu nieuwe bronnen toe aan het Microsoft Educator Center.

Hier zijn een aantal andere gratis bronnen die momenteel beschikbaar zijn:

Bron: Microsoft

Anderen bekeken ook dit

Hoe zorg je dat iedereen ...

Geplaatst: 26-02-2020 Hoe zorg je dat iedereen Office 365 goed gaat gebruiken?

Elke nieuwe technologie heeft fans en tegenstanders. Maar wil je nieuwe software introduceren, dan is ...

Vier tips om meer uit ...

Geplaatst: 06-03-2020 Vier tips om meer uit Kahoot! te halen

“Meester mogen wij Kahoot! spelen?” Elke leraar is bekend met deze zin. Kahoot! is een ...

Drie handige tools voor het ...

Geplaatst: 11-05-2020 Drie handige tools voor het maken van een presentatie

Hoe houd je dertig paar ogen gericht op je les? Een sterke presentatie kan nog ...