Drie vragen over papierloos vergaderen met iBabs aan Rachel Mannaerts

Nederland is hét vergaderland bij uitstek en ook binnen het onderwijs wordt heel wat afgepolderd. Maar met uiteenlopende vak- en werkgroepen, decanaten, afdelingsbijeenkomsten, directievergaderingen, rapportvergaderingen en wat al niet meer, raakt het overzicht nog weleens verloren. Om over de hoeveelheid papierverspilling nog maar te zwijgen. Met de vergadertool iBabs is dat allemaal verleden tijd. We vroegen Salesmanagers Rachel Mannaerts wat je zoal kunt met iBabs.

Wat kun je met iBabs en wat zijn de voordelen?  
iBabs digitaliseert alle taken die bij een vergadering horen, zoals het opstellen en aanvullen van de agenda, het opstellen van de notulen en het op een rij zetten van de besluiten en actiepunten. Met iBabs coördineer je al deze taken vanuit één programma en sla je alles op één plek op. Je gebruikt iBabs op een vaste pc, een tablet of mobiele telefoon: het programma is platformonafhankelijk. 
Dat alles niet meer op papier gezet, geprint en uitgedeeld hoeft te worden levert behoorlijk wat tijd op. Het bespaart gemiddeld zo’n 70 procent van de voorbereidingstijd. Daarnaast wordt het milieu flink ontzien. Ga maar na hoeveel papier én inkt er per vergadering worden verspild: aan agenda’s, aan printjes van de eerdere notulen, eerdere documentatie die erbij gepakt moet worden: en dat allemaal ook nog eens in veelvoud. Door dit allemaal te digitaliseren wordt de ecologische voetafdruk van vergaderingen fors teruggedrongen. Scholen en andere bedrijven die gebruikmaken van iBabs tonen op deze manier aan dat ze bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Hoe bevalt het gebruik in de praktijk?
Inmiddels maken zo’n 2.000 bedrijven, scholen en ministeries gebruik van de vergadertool. Eén van hen is de Purmerendse Scholengroep. Jan Buurkes, hoofd Huisvesting & Ondersteuning van de Purmerendse Scholengroep: “Alles gaat vandaag de dag digitaal, dus het is eigenlijk vrij logisch dat we ook onze vergaderingen meer zouden gaan digitaliseren. Een voordeel van iBabs vind ik dat ik agendapunten er direct in kan zetten. Dat is heel erg handig, zeker wanneer je meerdere vergaderingen op de planning hebt staan. Geen losse mailtjes over wijzigingen in de agenda, waardoor de agenda nog steeds niet up-to-date is op het moment dat de vergadering begint. Een ander voordeel is dat je niet online hoeft te zijn, op het moment dat je iBabs gebruikt. Zowel on- als offline is iBabs bereikbaar: super handig. Ik heb zelfs al de vraag gekregen of we iBabs niet op meerdere vlakken kunnen gaan gebruiken, want het is allemaal wel erg handig. 
 

Hoe kun je snel aan de slag met iBabs?
Klanten krijgen een ‘Vliegende Start’ aangeboden. We komen bij de school langs en verzorgen twee workshops. Tijdens de eerste sessie krijgt het secretariaat alles uitgelegd én gaan ze direct met iBabs aan de slag. De overige medewerkers die met iBabs gaan werken krijgen gedurende de tweede workshop tekst en uitleg over onze vergadertool. Als een school nog niet zeker weet of iBabs iets voor hen is, kan zij de iBabs-app gratis downloaden voor Android, iOS en Windows. Daarin zit een demoversie opgenomen, waarmee gebruikers een idee krijgen van hoe iBabs eruitziet en aanvoelt. 

Anderen bekeken ook dit

Drie vragen over Codam Coding ...

Geplaatst: 12-07-2018 Drie vragen over Codam Coding College

Tijdens een kosteloze studie opgeleid worden tot een briljante softwareprogrammeur op een Nederlands coding college zonder ...

Drie vragen over de AVG ...

Geplaatst: 17-07-2018 Drie vragen over de AVG aan Tonny Plas

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is op 25 mei ingevoerd. Vlak voor de zomervakantie maken ...

Hoe haal je als docent ...

Geplaatst: 21-06-2018 Hoe haal je als docent het maximale uit Microsoft Office 365?

Microsoft Office 365 is een bundeling van online diensten en een groot aantal cloud toepassingen. ...