Drie vragen aan… Jeroen Borgsteede

Als algemeen directeur van SLBdiensten is Jeroen Borgsteede eindverantwoordelijke van dit platform, ICTheek.nl. We vragen hem naar de achtergronden.

Waar komt het idee voor ICTheek.nl vandaan?

“ICTheek.nl en het daaraan gelieerde ICTheek Magazine staan voor de nieuwe koers die SLBdiensten is ingegaan. Vanaf heden zijn we er nóg meer voor de gebruiker van ICT in het onderwijs. Onze producten en diensten waren al maximaal afgestemd op de professionals bij onderwijsinstellingen, maar in de nieuwe manier waarop we communiceren, denken we nog relevanter te zijn voor u als onderwijsprofessional.”

Wat is er precies veranderd?

“Waar onze oude communicatiemiddelen voornamelijk productinformatie bevatten, zetten we nu de onderwijsprofessional centraal. Niet dat je de productinformatie niet meer mag hebben, want het is nog uitbreid te vinden op onze website. Maar vanaf dit schooljaar willen we onze lezers vooral informeren over de zaken die vandaag de dag het belangrijkst zijn in het werkveld. We willen inspireren. Door aansprekende praktijkverhalen te delen. Door te laten zien wat de laatste trends zijn op het gebied van digitale technologie. En door bijzondere interviews te publiceren met vernieuwers in het onderwijs.

Hoe gaan jullie precies te werk?

“De redactie van het magazine en het platform hebben we bewust uitbesteed aan een team van mediaprofessionals en journalisten. We zoomen wat uit, zodat we een beter beeld hebben van wat er allemaal om ons heen gebeurt en daar beter verslag van kunnen doen. Voordeel voor ons: we leren meer over wat er speelt in de markt en waar men in het onderwijs behoefte aan heeft. Door in gesprek te gaan met onze relaties en lezers willen we stappen naar voren zetten. Willen onze lezers hieraan meewerken? Dan kunnen zij ons uiteraard gewoon bellen. Anytime, want ook dat past bij de huidige tijd.”

Anderen bekeken ook dit

Drie vragen aan… Pieter Oosterhof

Geplaatst: 16-09-2017 Drie vragen aan… Pieter Oosterhof

DDoS aanvallen, ransomware en keyloggers; de digitale bedreigingen voor onderwijsinstellingen stapelen zich op, en ze ...

Drie vragen aan… Paulien Lakeman

Geplaatst: 01-10-2017 Drie vragen aan… Paulien Lakeman

Waar pen en papier het onderwijs eeuwenlang heeft gedomineerd, lijken zij in toenemende mate verdrongen ...

Drie vragen aan… Edwin van ...

Geplaatst: 08-09-2017 Drie vragen aan… Edwin van Andel

Hacken is het vinden van toepassingen zoals die niet door de maker van het (computer) ...