Windows 10? En Windows 9 dan?

De technische preview van Windows 10 is gelanceerd. Na Windows 7 en 8 komt 10??? Jazeker, en daar is over nagedacht. Op het eerste gezicht is Windows 9 natuurlijk de logische opvolger. Er zijn echter twee redenen om voor 10 te kiezen: een erfenis uit het verleden en marketing.

Erfenis?

Je herinnert je vast Windows 95 en Windows 98 nog, twee Windows-versies die met een 9 begonnen. Om tijd te besparen hebben veel ontwikkelaars ‘Windows 9.’ als afkorting voor beide versies in hun code opgenomen, bijvoorbeeld in Java. Aangezien er maar 2 van dergelijke versies waren, was dat ook helemaal geen gekke gedachte. Wanneer je code doorzoekt op Windows 9 vind je daarom genoeg resultaten, maar wel verouderde. Het zal duidelijk zijn, Windows 9 was al bezet, Windows 10 it is

Windows 9 / Windows? Nein!

Doe alsof je Duits bent en spreek ‘Windows 9’ in het Engels uit. Tja, dat is dus lastig. Nu spreekt natuurlijk niet iedereen Duits, maar de Duitstalige markt is groot genoeg om hier wel rekening mee te houden. Kortom, Windows 10!

Nu al aan de slag met Windows 10

Microsoft zelf zegt over het installeren van de preview het volgende: “If you think that BIOS is a new type of biofuel, don’t install Tech Preview”. Tip: Installeer het niet op je primaire device. Inmiddels gebruik ik Windows 10 meer dan een week. De installatie ging enorm soepel en wat een genot om mee te werken. Ook van anderen hoor tot nu toe alleen maar positieve verhalen. Het Windows 8 tegelscherm en de startknop zijn geïntegreerd, dat zorgt voor duidelijkheid. Daarnaast draait alles nu in je desktopomgeving. Belangrijker, puur vanuit het gebruik, is dat ik nog geen enkele keer een probleem met Windows heb gehad. De Windows 10 Preview is enorm stabiel. Via dit blog zullen we de komende tijd blijven informeren over Windows 10. Wil je nu al meer weten, bekijk dan de onderstaande pagina’s:

Charles Stork

Charles Stork

Vader van 3 dochters, sportverslaafde, onderhandelaar met software- en hardware leveranciers, geen techneut, wel gek op nieuwe technologie, hou van webwinkels en gadgets.