Microsoft World Partner Conference 2015: verslag vanuit Orlando

Als er er één zekerheid is in ons werk dan is het de Microsoft World Partner Conference (WPC). Elk jaar in de tweede week van juli, vlak na het sluiten van het Microsoft boekjaar, vindt deze enorme conferentie plaats. Ook dit jaar zijn we die kant opgegaan, dus tijd voor een kort verslag.

15.000 Microsoft partners vliegen ter gelegenheid van de WPC van over de hele wereld richting de VS, waar slechts enkele conferentie-oorden in staat zijn om een dergelijk gezelschap te ontvangen. Dit jaar was het de beurt aan Orlando. Met name bekend van de pretparken, nu één week van Microsoft. Gedurende 3 dagen zijn er keynotes, sessies en netwerkbijeenkomsten, waarbij de focus met name ligt op alle nieuwe technologie. “Mobile first, Cloud first”, daar hangt Microsoft alles aan op. Satya Nadella, de CEO van Microsoft, gaf zijn visie op de toekomst; Kevin Turner, de COO, stak een verhaal af over de zaken waar zij commercieel op focussen. Allemaal belangrijke informatie voor ons. Tussen de regels door hoor je waar het bedrijf naartoe gaat en wat men belangrijk vindt. Door hier vanuit SLBdiensten op de juiste wijze op te anticiperen kunnen wij weer de meest optimale productset en voorwaarden afstemmen voor het onderwijs. 

Education Partner Advisory Board

Ikzelf zit al een aantal jaar in de Education Partner Advisory Board, een klein gezelschap van geselecteerde partners van over de hele wereld. Een paar keer per jaar, meestal de dag voordat een conferentie begint, komen wij samen om met het wereldwijde management van Microsoft Educatie te praten over het al dan niet voldoen van producten, voorwaarden en licentieregels aan de dagelijkse praktijk van het onderwijs. Dit jaar werd er erg veel gesproken over Office 365 en Azure, het cloudplatform van Microsoft. Veel zaken, zoals gratis Microsoft Intune voor studenten en Office Student Advantage zijn voortgekomen uit deze groep. We zullen zien in hoeverre ze dit keer weer goed naar ons geluisterd hebben :) 

Hololens

Tot slot wil ik jullie Hololens niet onthouden. Deze ‘bril’ van Microsoft (daar doe je het mee te kort, het is een volledige pc) brengt de meest fantastische zaken in beeld. Bekijk gerust deze demo van Minecraft; fastforward naar 1:40 om meteen met de actie te beginnen. Overigens hopen wij Minecraft snel aan het onderwijs aan te kunnen bieden (het is inmiddels van Microsoft), maar daarover later meer.

Charles Stork

Charles Stork

Vader van 3 dochters, sportverslaafde, onderhandelaar met software- en hardware leveranciers, geen techneut, wel gek op nieuwe technologie, hou van webwinkels en gadgets.