Microsoft Teams nu beschikbaar in educatieve Office 365 omgevingen!

Hoe ga je met Microsoft Teams aan de slag. Op 14 maart kondigde Microsoft op hun blog pagina aan dat Microsoft Teams wereldwijd beschikbaar kwam. Helaas gaf de informatie in onze eigen portal aan dat dit nog niet gold voor educatie tenants.

Tot vandaag. Want eerder deze week kwam ik er achter dat de ‘tile’ al wel beschikbaar was, zowel in mijn admin account als in mijn gebruikers-account. Zojuist heb ik Microsoft Teams aan kunnen zetten voor onze eigen (educatieve) omgeving.

Nog even terug, wat is Microsoft Teams precies?

Microsoft Teams is een online ‘werkruimte met geïntegreerde chatfunctie in Office 365.’ Met een samengesteld team kun je via Microsoft Teams in een aparte werkruimte samenwerken in verschillende applicaties zoals PowerPoint en OneNote en met elkaar op een centrale plek communiceren (zowel via de chatfunctie als bijvoorbeeld groepsbellen) Microsoft Teams introductie video:

 

Hoe ga je met Microsoft Teams aan de slag?

Microsoft Teams is een onderdeel van de Office 365 abonnementen ‘Office 365 Education’ en de ‘Office 365 E3.’ Wanneer een van deze licenties aan de users is toegewezen dan kunnen deze users gebruik maken van Microsoft Teams. In je admin account kun je via ‘instellingen – Services & add-ins’ Teams aanzetten. Vervolgens kun je de gewenste instellingen doorvoeren: De stappen zijn ook terug te vinden op deze pagina. Hier vind je ook  meer informatie over de settings die je voor Microsoft Teams kunt instellen. Tevens is dit een handige link met veel hulp bij het in gebruik nemen van Microsoft Teams, inclusief trainingsvideo’s.

Hoe verder?

De komende dagen gaan wij zelf daadwerkelijk aan de slag met Microsoft Teams om alle mogelijkheden, opties en functionaliteiten zelf te ontdekken. Meer informatie daar over en onze bevindingen zullen we later met jullie communiceren.

Jullie ervaringen!

Graag vernemen wij ook jullie ervaringen met het in gebruik nemen van Microsoft Teams. Wij horen graag meer over hoe jullie Microsoft Teams inzetten binnen de school. Dat kan enkel voor medewerkers zijn maar natuurlijk ook voor (groepen) leerlingen en studenten.

Ramon Zuidervaart

Ramon Zuidervaart

Uw aanspreekpunt voor alle Microsoft vragen. Reeds 14 jaar actief in softwarelicenties waarvan de laatste 5 jaar bij SLBdiensten.