Een dag uit het leven van Jeroen Borgsteede

Tags

Geen tags gevonden!

Zo af en toe krijg ik de vraag van onze klanten of leveranciers hoe bij ons een werkdag er nu zoal uitziet... Daar moest ik zelf ook even over nadenken. Ik ben het toch maar eens gaan opschrijven. Ik heb daarvoor een willekeurige dag uit mijn agenda geplukt die representatief is voor waar ik zoal druk mee ben.

Vroeg uit de veren en achter de files aan naar kantoor

De wekker gaat om 06.15. dan spring ik mijn bed uit en ga ik een half uur op pad met de hond. Ik heb mij voorgenomen om dit hardlopend te doen, maar dat lukt verbazingwekkend weinig. Daarna ontbijt met het gezin en klap ik mijn laptop open. Uurtje mails en dergelijke wegwerken, Skypen en dan de auto in. Vandaag naar ons kantoor in Amsterdam (achter de files aan vanuit Zoetermeer waar ik woon), maar de dag kan ook beginnen op een school, bij een leverancier of bijvoorbeeld bij APS IT-diensten, waar we veel mee samenwerken. Het maakt voor ons bedrijf sowieso niet meer heel veel uit wáár we werken, we zijn allemaal online, virtueel bereikbaar. We maken veel gebruik van cloudtoepassingen, onze telefooncentrale is gevirtualiseerd en alle collega’s zijn bereikbaar via Skype. In de auto al even bellen met Charles Stork, mijn collega-directeur. Even de dag doornemen, waar ben je mee bezig enzovoorts. Slecht weer vandaag. Hopen dat het snel lente wordt, dan kan ik hopelijk ook weer af toe op de racefiets naar kantoor. Niets fijner dan 2 uur sjezen op de fiets om daarna even snel te douchen en fris aan je afspraken te beginnen.

Diverse overleggen

In deze periode zijn we druk met contractonderhandelingen met Microsoft en Adobe. Daar zit veel tijd in. Niet alleen in overleg hierover met Microsoft, maar ook met onze partners uit het ho en po, maar ook met mijn collega’s. Charles heeft daar vanmiddag een overleg, dus belangrijk om af te stemmen wat hij vandaag zoal op zijn bord heeft. Ik heb eerst overleg met een educatieve uitgever over de ontwikkelingen rond onze Slim.nl MBO Webshop. Ik spreek met hen over de ontwikkelingen met betrekking tot de deelnemende scholen volgend jaar, maar ook over nieuwe elementen die we aan deze dienst toe zullen voegen per komend schooljaar. De volgende afspraak is samen met mijn collega Pieter Oosterhof met een partij met wie we in gesprek zijn over een licentieovereenkomst met betrekking tot beveiligingsoplossingen voor scholen. Veel instellingen hebben last van DDoS aanvallen. Deze partij heeft daar een werkende oplossing voor en een aantal tevreden klanten in het onderwijs. We zijn met hen aan het uitrekenen hoe we hun dienst op de meest voordelige wijze ook aan andere scholen kunnen aanbieden en hoe we dit op een juiste wijze bij scholen kunnen introduceren. Hierna een telefonisch overleg met Jan Broeken, Directeur van IT Workz. Samen met hen geven we vorm aan de Slim.nl MBO webshop. Met hem neem ik de uitkomst van het overleg met de uitgever door.

Kennismaken bij een school

Even snel een boterham en dan de auto in. Ik heb om 14.00 een afspraak, samen onze relatiemanager Paulien Lakeman met een schoolbestuur. Zij gaan deelnemen aan onze Kenniskring en ik ga kennismaken. We bespreken onder andere de onderwijs en ICT koers die de school voorziet en hun verwachtingen van de Kenniskring. We hebben ook op de agenda staan hoe wij de school kunnen ondersteunen op een aantal professionaliseringsvraagstukken met onze trainingen.

Nog wat telefoontjes....

Na de afspraak weer de auto in en op naar Zoetermeer. In de auto nog even bellen met onze ICT manager Hans Manders en Roel Smit. Zij hebben net overleg gehad met de partij die ons ondersteunt met wat zaken die we aan de websites willen verbeteren. De kids komen net uit school en ik ben even benieuwd hoe dat liep. De jongste gaat volgend jaar naar de middelbare school en heeft vandaag te horen gekregen dat ze is toegelaten tot de school waar ze graag naartoe wilde. Top! Ze gaat naar de EMC klas van het Erasmus College en is superblij dat ze is toegelaten. Dan is het tijd om de computer weer open te klappen en de headset tevoorschijn te halen. Conference call tijd, want de VS wordt wakker. Vandaag overleg met wat mensen van Microsoft uit Redmond (9 uur tijdverschil, dus zij zijn vroeg op!) en Microsoft mensen uit Nederland en mijn collega Anja Lakeman over ontwikkelingen binnen de Microsoft Imagine Academy andere nieuwe ontwikkelingen die daar op de roadmap staan. Vast punt dat wij in dat soort gesprekken aanvoeren: ‘wanneer is het beschikbaar voor Nederland en in het Nederlands?’. Daarna nog een Skype-gesprek met mensen die net een uurtje langer wakker zijn, Certiport (Salt Lake City). Komende zomer gaan we weer met een docent en een leerling of student naar het WK Office en daar moeten we nog wat afspraken over maken. We zijn met hen aan het kijken hoe we dit ook voor leerlingen die werken met Adobe software kunnen gaan doen.

en door...

Dan begint de thuislogistiek. Mijn dochters zijn fanatieke hockeysters, wat onder andere betekent dat wij door de weeks asynchroon eten. Oftewel bij toerbeurt. Pizza mag maar één keer per week, wat best een uitdaging is als er iedere dag wel een dochter moet trainen en, zolang het vroeg donker is, met een heel rijschema met ploeggenoten die gehaald / gebracht moet worden. Daarna tijd om met een glaasje op de bank te ploffen. Af en toe nog een schuin oog op mijn telefoon, af en toe een werk- of privé-appje en even checken wat er morgen ook al weer op de agenda staat. Mooie dag zo.

Jeroen Borgsteede

Jeroen Borgsteede

ICT & onderwijs enthousiasteling, altijd nieuwsgierig blijven, SLBdiensten en SLIM aanvoerder, trotse vader van twee VO meiden, aanmoediger langs hockeyvelden, liefhebber van sporten in het algemeen en racefietsen in het bijzonder en weer-en -wind strandfanaat.